Energie Switchen

Banner_energie_content

Het is al geruime tijd een bekend gegeven dat een klant, die al jaren bij dezelfde energieleverancier zit vaak teveel betaalt. Switches naar een andere energieleverancier worden vaak beloond met lage tarieven en eenmalige kortingen. Hierdoor kunt u al snel besparen.

Overstap Hulp?

Wanneer de aanvraag is ingediend in onze systemen, houden wij de aanvraag nauwlettend in de gaten. Na bericht van de energieleverancier heb je altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd. Na afloop van de 14 dagen zegt de nieuwe energieleverancier het contract bij de oude energieleverancier op en ben je officieel overgestapt. In sommige gevallen vraagt de oude leverancier nog de meterstanden.

kiki

Soorten Contracten

Op het moment dat je een nieuw contract afsluit, kan je kiezen uit twee verschillende energieprijzen :

  • Variabele tarieven

Een energiecontract met een variabel tarief wijzigt elk half jaar, namelijk in januari en juli. In een dalende markt krijg je dan een verlaging van tarieven en in een stijgende markt een verhoging. Een variabel contract is vaak duurder dan een vast contract, maar heeft als voordeel dat deze maandelijks opzegbaar is.

  • Vaste tarieven

Een energiecontract met vast tarief wijzigt gedurende de looptijd niet. U kunt kiezen voor een 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar en zelfs een 5 jaar contract. Het kan interessant zijn als de energietarieven heel laag staan een contract langer vast te zetten.