Meest Gestelde Vragen

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen met de energieleverancier?

Een energiecontract is persoonsgebonden. Als u een nieuwe woning betrekt moet er dus gekozen worden voor een energieleverancier. U kunt kiezen om uw huidige contract mee te nemen of te kiezen voor een nieuw gunstig contract.

 

Hoe weet de nieuwe leverancier dat mijn oude particuliere energiecontract afloopt ?

Na een overstap controleert uw nieuwe energieleverancier het Contract Einde Register (CER) om na te gaan wanneer uw huidige contract afloopt.

 

Wie regelt het opzeggen van het oude contract wanneer ik overstap als particulier?

De nieuwe energieleverancier zal de bestaande leverancier inlichten. Hier hoeft de gebruiker zelf niets te regelen. Kijk wel in het huidige contract naar welke opzegtermijn en minimum looptijd van toepassing is.

 

Zijn er extra kosten als ik via Utility Provider alles regel?

Nee, wanneer je een contract afsluit via Utility Provider zijn hier geen extra kosten aan verbonden. We kunnen je onze service gratis aanbieden, omdat we voor elk afgesloten contract een commissie van de leverancier ontvangen.

 

Ik ga verhuizen en heb internet nodig?

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om te weten wat er leverbaar is. Via onze postcode check kun je snel controleren wat er leverbaar is op het nieuwe adres : ADSL, Kabel of Glasvezel. Als je de datum weet van de sleuteloverdracht kunt u al vast internet aanvragen zodat je niet zonder internet zit. De levertijd voor ADSL is circa 21 dagen, de levertijd voor kabel circa 7 dagen, de levertijd voor glasvezel circa 20 dagen.

 

Heb ik bedenktijd bij het afsluiten van energie of internet?

Als particulier kan je binnen veertien dagen besluiten dat u het energiecontract of internetcontract toch niet wilt. De bedenktijd loopt vanaf de dag dat u de bevestiging heeft ontvangen. Als zakelijke klant heeft na het tekenen van het contract geen bedenktijd meer. Wij gebruiken voor zakelijke contracten vaak  een machtigingsformulier.

 

Hoe moet ik een grootzakelijk energiecontract opzeggen?

U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig opzeggen van een grootzakelijk energiecontract. Wij kunnen indien nodig een opzegbrief genereren, maar u blijft altijd zelf verantwoordelijk. Als grootzakelijke klant kunt u uw energiecontract, met inachtneming van de geldende opzegtermijn, uitsluitend schriftelijk beëindigen.