Switchvenster

Wanneer u een nieuw energiecontract afsluit, hanteert de nieuwe energieleverancier een switchvenster. Dit houdt in dat de energieleverancier een maximaal aantal maanden wacht met de levering. Alle leveranciers hanteren verschillende switchvensters. Het is belangrijk om te weten welk switchvenster uw toekomstige leverancier hanteert. Dit om ervoor te zorgen dat u geen opzegvergoeding in rekening gebracht krijgt bij het overstappen.

 

In het CER (Contract Eind Register) kan de leverancier zien wanneer uw huidige contract afloopt. Eindigt uw contract binnen het switchvenster dan wordt u pas overgesloten naar de nieuwe leverancier nadat u contract afloopt. Maar let op, loopt uw contract af buiten het switchvenster dan sluit de energieleverancier u direct over, waardoor u een boete ontvangt van de vorige leverancier.

 

Sommige leveranciers betalen ook uw opzegvergoeding als u overstapt. Dit om te zorgen dat u zonder zorgen nog eerder kan overstappen dan dat u oude contract toelaat.

Switchvensters Particulier Energieleveranciers

Hier volgt een overzicht van switchvensters die door leveranciers van Utility Provider worden gehanteerd.

 

Leverancier Switchvenster
Energiedirect.nl 75 dagen
Greenchoice 6 maanden
E.ON 30 dagen
NLE 6 maanden
Qurrent 6 maanden
Nuon 90 dagen

Switchvensters Zakelijk Energieleveranciers

Hier volgt een overzicht van switchvensters die door leveranciers van Utility Provider worden gehanteerd. Zakelijke switchvensters kunnen mogelijk afwijken, afhankelijk van het product. Om de datums te controleren kun je een vergelijking maken op de Utility Provider Vergelijker.

 

Leverancier Switchvenster
Budget Energie 12 maanden
De Groene Stroomfabriek 12 maanden
Energiedirect MKB 75 dagen
E.ON MKB/ZZP 12 maanden
E.ON MKB (boete vergoeding) 180 dagen
E.ON MKB+ NVT
E.ON weektarieven NVT
Greenchoice MKB 12 maanden
Greenchoice weektarieven NVT
Nieuwe Stroom NVT
NLE 9 maanden
Nuon 12 maanden
Qurrent 6 maanden
Total 12 maanden