Het vastrecht per leverancier verschilt veel

Vaste leveringskosten

10 Nov Het vastrecht per leverancier verschilt veel

Naast de leveringstarieven voor elektriciteit en gas is het ook belangrijk bij het vergelijken van verschillende leveranciers het vastrecht te vergelijken. De meeste leveranciers hebben lage leveringstarieven maar een hoog vastrecht. Wij zien dat er vooral zakelijk met lage tarieven wordt gestunt, maar dan een vastrecht van 20 euro per product wordt aangeboden. Als het verbruik dan  erg laag is zit men aan een extreem duur contract vast.

Vastrecht

Het vastrecht is een vastbedrag dat u per maand betaald aan de energieleverancier. Tegenwoordig noemt men het vaste leveringskosten. Elk energiecontract heeft vaste leveringskosten. Het is een vast bedrag los van uw verbruik. Een energieleverancier of verkoper dient duidelijk en transparant te zijn over deze kosten.

Om na te gaan welk energiecontract het voordeligst is, moet u naar de totale jaarkosten kijken. Aan de hand van uw postcode en het ingeschatte jaarverbruik berekent onze vergelijker welke leverancier voor u de goedkoopste is. Na invoer van uw verbruiksgegevens worden de totale jaarkosten berekend op basis van uw verbruik in de opgegeven regio. . Na de calculatie ziet u gelijk het resultaat: daar zijn de leveringstarieven, de vaste leveringskosten en de eventuele welkomstpremie al in meegenomen.

Ervaring

Loopt u energiecontract binnenkort af ? Let dan goed op welk tarief en vaste leveringskosten berekend krijgt. Uit onderzoek blijkt dat u andere tarieven krijgt dan het actietarief.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Wegens onderhoud van onze servers is het niet mogelijk om orders te verwerken op zaterdag 20 januari 2018 tussen 22.00 en 00.00.

Due to server updates we are unable to process orders, these update will be made on Saturday 20 January 2018 from 22.00 till 00.00.